sábado, 3 de junio de 2017

L'HOME QUE HO FEIA TOT AL REVÉS

Diuen que en un poble petit de la Ribera Baixa hi vivia el senyor Pep, un home major que ho feia pràcticament tot al revés. Començava les pel·lícules pel final i les acabava pel principi. Dormia durant el dia i treballava per la nit. Quan menjava, sempre començava pel café i acabava amb la cervesseta. Normalment caminava marxa enrere i amb els peus en alt. Dedicava un matí a la setmana per embrutar la casa. També llegia novel·les al revés; començant per l'última lletra i acabant per la primera. Si en alguna ocasió parlava al revés, ningú el comprenia ja que formava paraules totalment extranyes que ningú coneixia. Amb el pas del temps, la gent del poble acabà ignorant-lo i considerant-lo un cas perdut. Però a ell no li importava en absolut això de ser distint a la resta. A més, estava  plenament convençut que amb la seua manera de viure no feia mal a ningú.

Aquell matí, algú trucà a la porta. Com que era de dia, el senyor Pep estava dormint. Ràpidament s'aixecà del llit i es dirigí, caminant d'esquenes i cap per abaix, fins la mateixa porta. Un home ben vestit estirà la mà a mode de salutació. Pep es girà i es posà dret, mostrant-se cordial i receptiu a la presència de l'invitat.

- Sóc Manel, l'alcalde del poble.

Aquell senyor es sincerà dient-li que li semblava molt interessant la manera que tenia de viure de fer les coses sempre al revés. Li preguntà a què era degut això de fer-ho tot sempre al revés. El senyor Pep, el va invitar a passar i prendre café. A ritme de badalls, el senyor Pep li explicà que feia uns deu anys atravessà una època molt complicada degut a la mort sobtada de la seua muller i la seua inmediata jubilació. En aquell moment decidí que. una vegada jubilat. faria alguns canvis en la seua vida. Sempre havia sigut un home disciplinat, ordenat i metòdic però ara, el temps que li quedava de vida volia aprofitar-lo fent les coses totalment al revés. 

- Tu series capaç d'explicar a la gent del poble la teua manera de viure?

- Clar, sense problemes. Seria un plaer...

Com que en eixa ocasió el senyor Pep parlà correctament, Manel l'entengué correctament. Tal i com acordaren, Pep va fer una xarrada per a tots els interessats del poble. Els explicà la seua manera de fer les coses; sempre al revés. La gent va quedar molt satisfeta. Alguns dels assistents barallaren també la possibilitat de començar a fer-ho tot també al revés. 

La gent major del poble comenta que amb el pas del temps, el poble agafà molt de renom per tot arreu. A la comarca de la Ribera no es parlava d'altra cosa. Amb el pas del temps, el poble acabà convertint-se en un referent turístic internacional. De repent, a tothom li interessava la manera de viure dels seus habitants. Poc a poc es construiren restaurants, hotels, aparcaments i demés infraestructures útils per acollir tot el turisme. Tota la gent volia visitar conéixer eixe poble on els seus habitants tot ho feien al revés. 

Es comenta que un dia el senyor Pep desaparegué. Ningú va saber mai quin motiu el dugué a abandonar el seu estimat poble de la Ribera. Potser havia arribat el moment de fer un altre canvi important en la seua vida. 

No hay comentarios: